Rouw-wandeling

Inleiding

Rouwen is een intensief proces, vol verdriet en pijn en met rauwe rafelranden die je vitaliteit en veerkracht lijken weg te nemen. In de huidige tijd waarin mensen soms ervaren dat alles in het leven te snel lijkt te gaan, kan het ook voelen alsof er voor rouwen weinig ruimte is. Terwijl een rouwproces juist om aandacht, tijd en zorg vraagt.

Soms ook gunt iemand het zichzelf niet om te rouwen. Of is het rouwen zo moeilijk dat het weggeduwd wordt en pas jaren later of op de meest ongelegen momenten komt opduiken. Er zijn ook legio oorzaken waardoor iemand in diepe rouw terecht kan komen. Het overlijden van een dierbare bijvoorbeeld kan grote kraters slaan in je bedrading.

Ook het intense verdriet als je door een scheiding het dagelijkse contact met je kinderen verliest kan diepe wonden toebrengen. Of het zonder ouders hebben moeten opgroeien. Of het verlies van baan. Rouw kent vele gezichten en je kunt er behoorlijk in vastlopen. Een rouw-wandeling kan dan verlichtend werken. 

De wandeling

Aan het begin van de wandeling verbinden we ons via een klein magisch ritueel met het landschap om ons heen. Vanuit die verbinding gaan we op pad. Aan de hand van uw persoonlijke verhaal verkennen we waar u staat in uw rouwproces. Ter aanvulling onderzoeken we wat het landschap u via natuurspiegeling aanreikt en raadplegen de Tarot. Ook maken we gebruik van een magie-ondersteunende rituele ratel. Op basis van wat uit dit alles voortvloeit krijgt u praktische en magische handvaten voor de toekomst aangereikt. Opdat u uw grote gemis ten volste kunt doorleven, verwerken en weer in uw eigen levenskracht komt te staan.

Als geschenk krijgt u na afloop de ratel in een hoesje mee naar huis.

Locatie: Beatrixpark Almere Stad 

  • Het Beatrixpark is een minuutje lopen bij mij vandaan. Voorafgaand aan de wandeling verwelkom ik u daarom graag bij mij thuis om in woonkamersfeer eerst een glaasje edelsteenwater of een kopje biologische koffie/tisane te drinken. 
  • Vanwege het persoonlijke karakter is de wandeling alleen individueel of als duo aan te vragen. 
  • De wandeling duurt ongeveer twee uur. Vanwege het persoonlijke karakter is de wandeling alleen individueel of als duo aan te vragen maar ik kijk niet op de klok, alles mag er zijn zoals het komt.  
  • De investering is € 135,00 (ongeacht of u individueel of als duo deelneemt), bij aanvang via pin of contant te voldoen.  
  • Tijdens de wandeling maak ik hier en daar een audio-opname voor een audioverslag. Dit verslag krijgt u naderhand via e-mail toegestuurd zodat u de wandeling op uw gemak nog eens kunt herbeleven en weer hoort wat er allemaal gezegd is. Indien u geen prijs stelt op een gesproken opname kunt u dit bij aanmelding aangeven. 
  • Het is niet toegestaan om te roken. 
  • Na aanmelding bepalen we in overleg hoe we met de vooruitzichten qua weersomstandigheden om zullen gaan.