Spiraal-wandeling

Inleiding

Met de spiraal-wandeling kunt u via landschapsmagie ervaren wat er op dat moment in uw diepste Zelf leeft. 

Kleine magische handelingen en rituelen in de natuur brengen u naar uw innerlijke bron; de plek van pure denkkracht, zuivere gevoelens, zelfinzicht en verlangens van uw ziel. Voor deelname is geen spirituele voorkennis nodig.  

De wandeling

Aan het begin van de wandeling verbinden we ons via een magisch ritueel met het landschap om ons heen. Vanuit die verbinding volgen we een spiraalvormig pad naar de top van de hoogste heuvel van Almere. Een spiraal is een van de oudste en natuurlijkste vormen ter wereld. De vorm nodigt uit tot innerlijke verdieping en begint van buiten (alledaags leven) naar binnen (innerlijk leven).

Door de spiraal vanuit bewustzijn en in verbinding met het landschap te lopen komt u met elke stap dichter bij uw innerlijke kern en bij de ziel van de heuvel. Op de top van de heuvel aangekomen wacht u een prachtig uitzicht. Hier kunt u volop ervaren wat dit uitzicht met uw inzicht doet en de Tarot vult aan.

Vervolgens lopen we het spiraalvormige pad weer terug naar beneden, van binnen(wereld) naar buiten(wereld). Tijdens het afdalen kunt u uw opgedane ervaringen stap voor stap laten indalen in uw hele Zijn. Ter afsluiting is er nog een klein ritueel waarbij we het landschap bedanken en terugkeren in het hier en nu.

Locatie

U bent welkom in het landschapspark Almere Boven in het Museumbos te Almere Haven. Het landschapspark wordt gevormd door een 30 meter hoge kunstmatige heuvel die is gerealiseerd met grond uit de eigen omgeving. Een smal pad leidt in spiraalvorm langs een betoverende variëteit aan planten, struiken en kleinsoortige dieren naar de top, alwaar een bijzonder monument en kunstzinnige bankjes op u wachten.

Vanaf ongeveer halverwege de klim is het mogelijk steeds dieper de omringende bossen in te kijken, waar af en toe een glimp valt op te vangen van bijvoorbeeld een roedel reeën of een vos. En van het vroege voorjaar tot het late najaar lopen er schapen vrij rond op de heuvel, als natuurlijke grasmaaiers. Hun zachte energie is een fijne verrijking van het landschap en de wandeling.

Toelichting

  • Vanwege het persoonlijke karakter is de wandeling alleen individueel of als duo aan te vragen.
  • De wandeling duurt ruim een uur en de investering is € 75,00 (ongeacht of u individueel of als duo deelneemt), bij aanvang via pin of contant te voldoen.  
  • Indien gewenst maak ik tijdens de wandeling hier en daar een audio-opname voor een audioverslag dat u naderhand via e-mail toegestuurd krijgt.  
  • Na aanmelding ontvangt u een routebeschrijving naar het vertrekpunt van de wandeling en bepalen we in overleg hoe we met de vooruitzichten qua weersomstandigheden om zullen gaan.