Spiraal-wandeling

Inleiding

Met de spiraal-wandeling stapt u een paar uur uit het dagelijkse leven om in alle rust via landschapsmagie te ervaren wat er in uw diepste Zelf leeft. 

Kleine magische handelingen en rituelen in de natuur brengen u naar uw innerlijke bron; de plek van pure denkkracht, zuivere gevoelens, zelfinzicht en verlangens van uw ziel. Voor deelname is geen spirituele voorkennis nodig.  

De wandeling

Aan het begin van de wandeling verbinden we ons via een magisch ritueel met het landschap om ons heen. Vanuit die verbinding volgen we een spiraal-vormig pad naar de top van de hoogste heuvel van Almere. Een spiraal is een van de oudste en natuurlijkste vormen ter wereld. De vorm nodigt uit tot innerlijke verdieping en begint van buiten (alledaagse leven) naar binnen (innerlijke leven). 

Door de spiraal vanuit symbolisch bewustzijn en in verbinding met het landschap te lopen komt u met elke stap dichter bij uw innerlijke kern en bij de ziel van de heuvel. Om dit proces te versterken maken we gebruik van een magie-ondersteunende rituele ratel. Op de top van de heuvel aangekomen wacht u een prachtig uitzicht. Hier kunt u volop ervaren wat dit uitzicht met uw inzicht doet en de Tarot vult aan.

Vervolgens lopen we het spiraalvormige pad weer terug naar beneden, van binnen(wereld) naar buiten(wereld). Tijdens het afdalen kunt u uw opgedane ervaringen stap voor stap laten indalen in uw hele Zijn. Ter afsluiting is er nog een klein ritueel waarbij we het landschap bedanken en terugkeren in het hier en nu.

Als geschenk krijgt u na afloop de ratel in een hoesje mee naar huis.

Locatie: Landschapspark ‘Almere Boven’ in het Museumbos Almere Haven

  • Voorafgaand aan de wandeling ontvang ik u graag met een glaasje edelsteenwater of een kopje biologische koffie/tisane bij mij thuis in Almere Stad. U kunt daarna met uw auto of motor achter mij aanrijden naar het Museumbos in Almere Haven (rit van ongeveer een kwartier). Meerijden is helaas niet mogelijk. Als u liever meteen bij de heuvel afspreekt kan dat natuurlijk ook, ik neem dan een thermoskan met biologische tisane mee. 
  • Vanwege het persoonlijke karakter is de wandeling alleen individueel of als duo aan te vragen.  
  • De wandeling duurt ongeveer twee uur maar ik kijk niet op de klok, alles mag er zijn zoals het komt.  
  • De investering is € 135,00 (ongeacht of u individueel of als duo deelneemt), bij aanvang via pin of contant te voldoen.  
  • Tijdens de wandeling maak ik hier en daar een audio-opname voor een audioverslag. Dit verslag krijgt u naderhand via e-mail toegestuurd zodat u de wandeling op uw gemak nog eens kunt herbeleven en weer hoort wat er allemaal gezegd is. Indien u geen prijs stelt op een gesproken opname kunt u dit bij aanmelding aangeven. 
  • Het is niet toegestaan om te roken. 
  • Na aanmelding bepalen we in overleg hoe we met de vooruitzichten qua weersomstandigheden om zullen gaan.